Veracity Yeni Nesil Tarama Testi

Kimler yaptırabilir?


Veracity Yeni Nesil Tarama Testi hamileliğinin 10. haftasını tamamlamış tüm anne adaylarında uygulanabilir. Bu test, mozaisizm, kısmi trizomi veya translokasyon riskini değerlendirmez. Veracity Yeni Nesil Tarama Testi hakkında bilgi almak ve sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için lütfen doktorunuza danışınız.

Veracity Yeni Nesil Tarama Testi’nin Diğer Testlerden Farkı Nedir?


Veracity Yeni Nesil Tarama Testi invazif olmayan prenatal testlerdeki son gelişmeler doğrultusunda geliştirilmiştir. Analitik çalışmalarda belirli fetal trizomi risklerini değerlendirdiği kanıtlanan pratik ve güvenli bir kan testidir. Annenin kanında bulunan hücresiz DNA’yı değerlendirerek fetustaki trizomi 21 (Down Sendromu) riskini belirler. Veracity Yeni Nesil Tarama Testi, hücresiz DNA analizi için benzersiz ve özel bir teknoloji kullanır. Serum kan testleri ve ultrason gibi diğer tarama testleri de invazif olmayan testlerdir ancak yanlış pozitif oranı %5’e kadar çıkmaktadır ve fetal trizomi 21 vakalarında %30’a kadar tespit yapılamama olasılığı vardır. Bu tür testlerde bir hamilelikte fetal trizomi sonucu aslında negatif olmasına rağmen yanlış bir pozitif sonuç çıkabilir (yanlış pozitif). Veya bir hamilelikte fetal trizomi sonucu aslında pozitif olmasına rağmen yanlış bir negatif sonuç çıkabilir (yanlış negatif). Veracity testte yanlış pozitif ve yanlış negatif oranları belirgin şekilde daha düşüktür.

Veracity Yeni Nesil Tarama Testi:

Amerika’nın en üstün kalite standardı olan CLIA Sertifikasına sahip dünyadaki tek Nipt testtir.
Yaşı veya riski ne olursa olsun tüm kadınlarda trisomi 21 riski değerlendirmesi için emsalsiz doğruluk sergileyen performansına ilişkin yayınlanmış ve meslektaş incelemesinden geçmiş on beşin üzerinde çalışma bulunan Veracity Yeni Nesil Tarama Testi, invazif olmayan prenatal testler (NIPT) arasında üzerinde en çok çalışılan testtir.

VeracityYeni Nesil Tarama Testi, Down Sendromlu hamileliklerin %99’undan fazlasını tespit etmektedir. Tam tersine, ilk trimester karma taraması gibi geleneksel tarama testleri etkilenen her beş hamilelikten birini gözden kaçırabilmektedir.
Geleneksel tarama testleri kullanıldığında, her yirmi hamile kadından biri fetusu Down Sendromundan etkilenmediği halde yüksek riskli sonuç alabilmektedir; bu durum yalancı pozitif sonuç olarak bilinmektedir. Veracity Yeni Nesil Tarama Testinde, her bin kadında en fazla bir kadın yalancı pozitif sonuç almaktadır.
NIPT tanısal olarak değerlendirilmemektedir ve kesin bir tanı elde etmek üzere ekstra genetik danışmanlık ve test ile birlikte yüksek risk sonuçları takip edilmelidir. Yalancı Pozitif Sonuç Nedeniyle Oluşan Takip Testleri İhtiyacını Minimuma İndirir: Harmony Yeni Nesil Tarama Testi kullanıldığında, geleneksel tarama testlerine kıyasla çok daha az yanlış pozitif sonuç olduğundan, bir doktorun yalancı pozitif sonuç nedeniyle amniyosentez gibi invazif bir takip testini tavsiye etme olasılığı çok daha düşük olabilir.

Yüksek Güvenilirlik 99 ülkede 1.000.000 üzerinde anne adayında klinik uygulama


Günümüzde; kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarını bir arada toplayan kuruluşlar tarafından, bebeğin kromozomal hastalıklar açısından değerlendirilebilmesi için gebe kadınlara prenatal testlerin önerilmesinin gerekliliği ifade edilmektedir. Bununla bağlantılı olarak çoğu kadın gebelik döneminde prenatal tarama ve/veya tanı testleri ile karsı karsıya kalmaktadır. Bu nedenle, prenatal testlerin gebeliğin doğal bir parçası olduğu kabul edilmelidir.
Doktorunuz tarafından prenatal test seçenekleri anlatıldığında hangi testlerin kullanıldığı, bunların niçin yapıldığı, güvenlik aralıkları, avantajları ve dezavantajları açıkça belirtilmelidir.
Down Sendromu gibi kromozomal hastalıklar açısından bebeğin değerlendirilmesi için hemen hemen tüm gebe kadınlara önerilen prenatal testlerin başında tarama testleri olarak bilinen 1. trimester tarama testi, ikili test, üçlü test ve ulrasonografi vb testler gelmektedir. Bunlar cerrahi işlem gerektirmedikleri için anne ve bebek açısından bir risk oluşturmazlar. Cerrahi işlem gerektiren amniyosentez ve koryonik doku örneklemesi (CVS) ise invaziv prenatal tanı testleri olarak bilinen ikinci grubu oluşturur.
2012 yılı içerisinde; bu iki gruba, non-invaziv DNA tabanlı testler olarak adlandirilan yeni bir grup eklenmiştir. Mevcut tarama testlerinden daha güvenilir olan bu testler spesifiklik ve hassasiyet açısından amniyosentez vb invaziv testlere yaklaşmış olsa da henüz tanı amacıyla kullanılacak güvenilirlik oranlarına (%99,9) ulaşmamıştır. Bu nedenle de tarama testi olarak kullanılması önerilmektedir. Bununla birlikte, yakin gelecekte gerekli koşulları sağlayarak tanı amaçlı kullanılacağı düşünülmektedir.
Harmony tarama testin en iyi tarafı invaziv olmaması nedeniyle hem bebek hem de anne için tamamen güvenli oluşudur. Harmony testin güvenlik oranı yüksektir bu nedenle gereksiz yere amniyosenteze yönlendirme olasılığınız da düşüktür. Amniyosentez sonrası 300’de 1 bebeği kaybetme riski vardır.

Hastanemizi Ziyaret Etmek İster Misiniz?

Hemen randevunuzu alın!

Hastanemize Hoşgeldiniz

Medical Port Tunççevik Hastanesi sizlerin ve ailenizin sağlıklı yaşamasını hedefleyen ve tüm branşları bünyesinde bulunduran kurumsal, güler yüzlü ve tam donanımlı bir sağlık merkezidir.

Poliklinik Mesai Saatlerimiz

  • 800 - 1800
  • 800 - 1400

Hastanemiz 7/24 Tam Donanımlı Acil Servis Desteği Vermektedir